Recensies - Dajo Anjet Daanje
Xi-online (Film- en televisiewetenschap, Universiteit van Amsterdam), januari 2004, door George Holsheimer

IFFR dag 8: V.S. attack

[...] De laatste film die ik nog wil noemen is een ander kort film programma, namelijk Kort!. In opdracht van de NPS maakten Nederlandse filmmakers een filmpje van maximaal 10 minuten en ik moet zeggen: Kort! 2003 is de beste tot nu toe. In de vorige jaren lagen er altijd wel een of twee spreekwoordelijke rotte appels in de mand. Dit jaar blijft de schade echter beperkt tot enkele beurse plekken.
Persoonlijk favoriet is Dajo over een jongetje dat de cadeau's begraaft die hij telkens van nieuwe vrijers van zijn moeder krijgt. De aparte stijl (bijvoorbeeld recht in de camera, naar het publiek toe, spreken), de charme van het jongetje en een korte bijrol van Frank Lammers maken dit een klein meesterwerkje.
Gastenboek van De Korte Film Online

26 juni 2004, door Alexander Schoemaker
Mooi!
[...] Persoonlijk was ik vooral van Dajo erg onder de indruk. Je denkt nog even ‘oh nee hè’, en jawel hoor. Maar de gezichtsuitdrukking van het jongetje geeft het een heel andere emotie, dan je eigenlijk van dat moment verwacht.

2 augustus 2004, door Mathijs
Ik heb Dajo gezien en hij was echt top!! En die hoofdrolspeler (Dajo zelf) is erg goed!

25 september 2004, door Richard
Dajo: klein maar fijn
Als ik weer eens een korte film zie, valt het me tel-
kens op hoeveel jonge getalenteerde filmmakers er rondlopen. Een film als Dajo verraste me niet alleen door de tragikomische inhoud, maar vooral ook door de eigenwijze vormgeving. Verder vond ik het
V-43 V-44