Nieuws
Anjet Daanje heeft de Constantijn Huygensprijs 2023 gewonnen voor haar complete werk.
Ter gelegenheid van deze prijs is bij uitgeverij Pluim een boek over het werk van Anjet Daanje verschenen: Over leven, dood en bramenjam. Ingeleid door Thomas de Veen (NRC), met artikelen van schrijvers, dichters, recensenten en filosofen.
Bekijk een video waarin Anjet Daanje over haar gehele werk wordt geïnterviewd door Dr. Henk Harbers en Dr. Erica van Boven.

Van Anjet Daanjes nieuwste roman, Het lied van ooievaar en dromedaris, is (in hardcover) de 14e druk verschenen, en van de poëziebundel Dijende gronden, de 3e druk. De roman heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2022 gewonnen, en ook de Libris Literatuurprijs 2023. De komende jaren verschijnen er vertalingen in het Duits, Frans, Engels, Italiaans, Spaans, Zweeds, Deens, Noors, Fins, Tsjechisch en Kroatisch. In juni 2024 verschijnt de roman ook als paperback.
Anjet Daanje
Anjet Daanjes vorige roman, De herinnerde soldaat, is toe aan zijn 15e druk. De komende jaren verschijnen er vertalingen in het Duits, Engels, Frans en Bulgaars.

De geheimen van Barslet, de 7-delige televisieserie uit 2012 waarvoor Anjet Daanje het scenario schreef, is nu te zien op HBO Max.

Al Anjet Daanjes boeken zijn in een of andere vorm te koop (papieren versie, e-book, luisterboek). Voor meer informatie zie het boekwinkeltje op deze site.
Nieuw op de site
Achtergrondinformatie over Het lied van ooievaar
en dromedaris
en Dijende gronden en recencies/
interviews over roman en dichtbundel.
Analyses en vertalingen van Anjet Daanjes werk

Deze site werd bijgewerkt op: 21-05-2024
VI-1 VI-2