Nieuws
Anjet Daanjes nieuwste roman heet Het lied van ooievaar en dromedaris, en de bijbehorende poëziebundel Dijende gronden. Het lied van ooievaar en dromedaris was door de grote belangstelling een tijdje uitverkocht, maar de 3e druk is inmiddels verschenen, en het boek is nu weer in iedere boekwinkel te koop.

Anjet Daanjes vorige roman, De herinnerde soldaat, is inmiddels toe aan zijn tiende druk. De komende jaren verschijnen er vertalingen in het Duits, Engels en Bulgaars.
In 3 korte filmpjes vertelt Anjet Daanje over het historische onderzoek dat ze voor het schrijven van De herinnerde soldaat heeft verricht. Filmpje 1, filmpje 2 en filmpje 3.
Dr. Henk Harbers (oud-docent RUG) analyseert in een online lezing De herinnerde soldaat. (Spoilers!)

Van Anjet Daanjes romans jl. (€15) en Gezel in marmer (€ 20) zijn papieren herdrukken
Anjet Daanje
verschenen. Op 25 augustus verschijnt een herdruk van de roman Delle Weel bij uitgeverij Pluim. De herinnerde soldaat en Gezel in marmer zijn ook als luisterboek te beluisteren. Al Anjet Daanjes boeken, ook de oude, zijn als e-book te koop. Voor meer informatie zie het boekwinkeltje op deze site.

In de winter verschijnt de novelle Dromen van mijn moeder, die Anjet Daanje speciaal schreef voor de serie Literaire Juweeltjes, uitgegeven door uitgeverij B for books.
Nieuw op de site
Informatie over Het lied van ooievaar en
dromedaris
en Dijende gronden (foto's, oude
manuscripten, filmpjes, links, leesfragmenten) en
recencies/interviews over roman en dichtbundel.
De herinnerde soldaat: recencies en informatie

Deze site werd bijgewerkt op: 12-08-2022
VI-1 VI-2