Nieuws
Anjet Daanjes nieuwste roman, met de titel De herinnerde soldaat, stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2020, en is winnaar van de F. Bordewijkprijs 2020 en het Beste Groninger Boek 2020 (categorie fictie). De roman is aan zijn achtste druk toe, die nu in de winkels ligt.

Op 25 november 2021 houdt Dr. Henk Harbers een lezing over De herinnerde soldaat in het kader van Spraakmakende Boeken, georganiseerd door de Faculteit der Letteren, Rijksuniversiteit Groningen.

In 3 korte filmpjes vertelt Anjet Daanje over het historische onderzoek dat ze voor het schrijven van De herinnerde soldaat heeft verricht. Filmpje 1, filmpje 2 en filmpje 3.

Van Anjet Daanjes vorige roman, met de titel jl., is een midprice-editie verschenen (€ 15), en van haar roman Gezel in marmer is op 16 juni een herdruk verschenen bij uitgeverij Pluim (€ 20).
Anjet Daanje
Bijna al Anjet Daanjes oudere romans zijn bij reguliere internetboekwinkels als e-book te koop. Voor informatie zie het boekwinkeltje op deze site.

De 7-delige televisieserie, De geheimen van Barslet, die Anjet Daanje schreef, is nu te zien op Netflix. De serie is ook nog steeds te koop op dvd.
Nieuw op de site
Gezel in marmer:
Nieuwe recensies: Tzum, Boekenbijlage
Alle recensies en informatie
De herinnerde soldaat:
F. Bordewijkprijs: juryrapport, essay, uitreiking
NRC: recensie 1, column, interview en recensie 2
De Standaard: recensie, beste van 2020
De Groene Amsterdammer: interview
Alle recencies en informatie

Deze site werd bijgewerkt op: 16-08-2021
VI-1 VI-2