Nieuws
Anjet Daanjes nieuwste roman, met de titel De herinnerde soldaat, stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2020, en is winnaar van de F. Bordewijkprijs 2020 en het Beste Groninger Boek 2020 (categorie fictie). De roman is aan zijn achtste druk toe, die nu in de winkels ligt.

In 3 korte filmpjes vertelt Anjet Daanje over het historische onderzoek dat ze voor het schrijven van De herinnerde soldaat heeft verricht. Filmpje 1, filmpje 2 en filmpje 3.

Uitgeverij Passage viert zijn 400e uitgave met de verhalenbundel Stadsleven. Van Anjet Daanje staat er een voorpublicatie in van haar nieuwste roman Het lied van ooievaar en dromedaris, die in de lente van 2022 bij Passage verschijnt. Stadsleven is voor € 12,50 te koop bij de boekhandel.

Van Anjet Daanjes vorige roman, met de titel jl., is een midprice-editie verschenen (€ 15), en van haar
Anjet Daanje
roman Gezel in marmer is op 16 juni een herdruk verschenen bij uitgeverij Pluim (€ 20).
Bijna al Anjet Daanjes oudere romans zijn bij reguliere internetboekwinkels als e-book te koop. Voor informatie zie het boekwinkeltje op deze site.

De 7-delige televisieserie, De geheimen van Barslet, die Anjet Daanje schreef, is nu te zien op Netflix. De serie is ook nog steeds te koop op dvd.
Nieuw op de site
De herinnerde soldaat:
F. Bordewijkprijs: juryrapport, essay, uitreiking
NRC: recensie 1, column, interview en recensie 2
De Standaard: recensie, beste van 2020
De Groene Amsterdammer: interview
Alle recencies en informatie

Deze site werd bijgewerkt op: 27-09-2021
VI-1 VI-2