Nieuws
Anjet Daanje heeft de Constantijn Huygensprijs 2023 gewonnen voor haar complete werk. De prijsuitreiking is in januari 2024.

Van Anjet Daanjes nieuwste roman, Het lied van ooievaar en dromedaris, is de 12e druk verschenen, en van de bijbehorende poëziebundel Dijende gronden, de 3e druk. De roman heeft de Boekenbon Literatuurprijs 2022 gewonnen, en ook de Libris Literatuurprijs 2023. De komende jaren verschijnen er vertalingen in het Duits, Frans, Engels, Italiaans en het Tsjechisch.

Anjet Daanjes novelle Dromen van mijn moeder, in december verschenen als Literair Juweeltje, is nu (voor € 8,95) in een groter formaat te koop.

Anjet Daanjes vorige roman, De herinnerde soldaat, is toe aan zijn 14e druk. De komende jaren verschijnen er vertalingen in het Duits, Engels, Frans en Bulgaars.
Anjet Daanje
In 3 korte filmpjes vertelt Anjet Daanje over het historische onderzoek dat ze voor het schrijven van De herinnerde soldaat heeft verricht. Filmpje 1, filmpje 2 en filmpje 3.

Van Anjet Daanjes romans jl. , Gezel in marmer, Delle Weel en Veelvuldig en alleen zijn papieren herdrukken verschenen. In oktober verschijnt een herdruk van Suikerbeest.
De herinnerde soldaat en Gezel in marmer zijn ook als luisterboek te beluisteren. Al Anjet Daanjes boeken zijn als e-book te koop. Voor meer informatie zie het boekwinkeltje op deze site.
Nieuw op de site
Achtergrondinformatie over Het lied van ooievaar
en dromedaris
en Dijende gronden en recencies/
interviews over roman en dichtbundel.

Deze site werd bijgewerkt op: 11-09-2023
VI-1 VI-2