Nieuws
Anjet Daanjes nieuwste roman, met de titel De herinnerde soldaat, stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2020, en is winnaar van de F. Bordewijkprijs 2020 en het Beste Groninger Boek 2020. De roman is aan zijn achtste druk toe.

In 3 korte filmpjes vertelt Anjet Daanje over het historische onderzoek dat ze voor het schrijven van De herinnerde soldaat heeft verricht. Filmpje 1, filmpje 2 en filmpje 3.

Dr. Henk Harbers houdt een lezing over De herinnerde soldaat, georganiseerd door de Letterenfaculteit van de RUG. Op 25 november in Groningen, en op 8 december in Leeuwarden.

Anjet Daanjes nieuwste roman, Het lied van ooievaar en dromedaris, verschijnt in mei bij uitgeverij Passage. Dan verschijnt eveneens de bijbehorende poëziebundel, Dijende gronden, met daarin gedichten van Emily Brontë, vertalingen
Anjet Daanje
daarvan door Anjet Daanje, en (door Emily Brontë's poëzie geïnspireerde) gedichten van Anjet Daanje.

Van Anjet Daanjes vorige roman, met de titel jl., is een midprice-editie verschenen (€ 15), en van haar roman uit 2006, Gezel in marmer, is een herdruk verschenen bij uitgeverij Pluim (€ 20).
Bijna al Anjet Daanjes oudere romans zijn bij reguliere internetboekwinkels als e-book te koop. Voor informatie zie het boekwinkeltje op deze site.

De 7-delige televisieserie, De geheimen van Barslet, die Anjet Daanje schreef, is nu te zien op Netflix. De serie is ook nog steeds te koop op dvd.
Nieuw op de site
Gezel in marmer: recensie Vrouwenbibliotheek
De herinnerde soldaat: recencies en informatie

Deze site werd bijgewerkt op: 23-11-2021
VI-1 VI-2