Nieuws
Anjet Daanjes nieuwste roman heet Het lied van ooievaar en dromedaris, en de bijbehorende poëziebundel Dijende gronden.
Er is een 8e druk van de roman verschenen en een 2e druk van de dichtbundel. De roman heeft de Boekenbon Literatuurprijs (voorheen AKO Literatuurprijs) 2022 gewonnen, is verkozen tot Het Beste Groninger Boek 2023, en staat op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2023.

De nieuwe novelle van Anjet Daanje Dromen van mijn moeder is in de Literaire Juweeltjes-serie verschenen, en is in fysieke boekwinkels los te koop (€ 2,49). Er verschijnt een 2e druk op 16 maart.

Anjet Daanjes vorige roman, De herinnerde soldaat, is toe aan zijn 12e druk, die inmiddels is verschenen. De komende jaren verschijnen er vertalingen in het Duits, Engels en Bulgaars.
In 3 korte filmpjes vertelt Anjet Daanje over het historische onderzoek dat ze voor het schrijven van
Anjet Daanje
De herinnerde soldaat heeft verricht. Filmpje 1, filmpje 2 en filmpje 3.

Van Anjet Daanjes romans jl. (€15), Gezel in marmer (€ 29,99) en Delle Weel (€ 29,99) zijn papieren herdrukken verschenen. In juni verschijnt een herdruk van Veelvuldig en alleen. De herinnerde soldaat en Gezel in marmer zijn ook als luisterboek te beluisteren. Al Anjet Daanjes boeken, ook de oude, zijn als e-book te koop. Voor meer informatie zie het boekwinkeltje op deze site.
Nieuw op de site
Informatie over Het lied van ooievaar en
dromedaris
en Dijende gronden (foto's, oude
manuscripten, filmpjes, links, leesfragmenten) en
recencies/interviews over roman en dichtbundel.
De herinnerde soldaat: recencies en informatie

Deze site werd bijgewerkt op: 19-03-2023
VI-1 VI-2