Nieuws
Anjet Daanjes nieuwste roman, met de titel De herinnerde soldaat, stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2020, en is winnaar van de F. Bordewijkprijs 2020. De negende druk ligt in de boekwinkels. In de lente van 2023 verschijnt er een Duitse vertaling bij uitgeverij Matthes & Seitz.

In 3 korte filmpjes vertelt Anjet Daanje over het historische onderzoek dat ze voor het schrijven van De herinnerde soldaat heeft verricht. Filmpje 1, filmpje 2 en filmpje 3.
Dr. Henk Harbers (oud-docent RUG) analyseert in een online lezing De herinnerde soldaat. (Spoilers!)

Anjet Daanjes nieuwste roman, Het lied van ooievaar en dromedaris, verschijnt in mei bij uitgeverij Passage. Dan verschijnt eveneens de bijbehorende poëziebundel, Dijende gronden, met daarin gedichten van Emily Brontë, vertalingen daarvan door Anjet Daanje, en (door Emily Brontë's poëzie geïnspireerde) gedichten van Anjet Daanje.
Anjet Daanje
Van Anjet Daanjes vorige roman, met de titel jl., is een midprice-editie verschenen (€ 15), en van haar roman uit 2006, Gezel in marmer, is een herdruk verschenen bij uitgeverij Pluim (€ 20).
Bij Storytel zijn De herinnerde soldaat en Gezel in marmer ook als luisterboek te beluisteren.
Bijna al Anjet Daanjes oudere romans zijn bij reguliere internetboekwinkels als e-book te koop. Voor informatie zie het boekwinkeltje op deze site.

De 7-delige televisieserie, De geheimen van Barslet, die Anjet Daanje schreef, is nu te zien op Netflix. De serie is ook nog steeds te koop op dvd.
Nieuw op de site
Informatie Het lied van ooievaar en dromedaris
Informatie over Dijende gronden
De herinnerde soldaat: recencies en informatie

Deze site werd bijgewerkt op: 12-01-2021
VI-1 VI-2