Recensies - Delle Weel Anjet Daanje
[...] en daar heeft Anjet Daanje een heel mooie maaltijd van gemaakt kun je wel zeggen, want het gaat heel veel over koken [...] en het gaat over allerlei filosofische zaken zoals hoe taal ontoereikend is om te communiceren. [...] Heel veel van dit soort gedachten, heel mooi [...] Een boek dat de moeite waard is, omdat je er nog lang over nadenkt.

Lees de volledige recensie op een andere website
———
Leeuwarder Courant, 21 januari 2011, door Kirsten van Santen

Merkwaardige rondedans

Werkelijkheid en fictie doen een merkwaardige rondedans in Delle Weel, de zesde roman van Anjet Daanje. Delle Weel is de ambitieuze chef-kok van restaurant Dellecieus, dat ze samen met haar partner Selwyn runt. [...] Alleen: Delle bestaat helemaal niet – ze is slechts een personage in de televisieserie
De witte brigade.
In de roman volgen we niet alleen de wederwaar-
digheden van tv-figuur Delle, maar ook die van haar vertolkster Wina Driessen en de vrouw die het scenario schreef, Kis E. Burgers. En niet te ver-
geten: van al hun mannen. De schrijfster heeft meer dan vijfhonderd pagina's nodig om de vervlechting van hun levens neer te zetten. Dat doet ze vaardig en de afzonderlijke verhaallijnen zijn boeiend [...]. Delle Weel blijft een plezierige [...] leeservaring.
———
Biblion (voor Nederlandse bibliotheken),
5 februari 2011, door Jos Radstake

In de nieuwe roman van de opvallende schrijfster Anjet Daanje (1965) is Delle Weel de naam van een vrouwelijke chef-kok van een chic restaurant in een mateloos populaire televisiesoap. Dat restaurant verkeert in financieel noodweer. De televisiekijker en de lezer volgt de fanatieke Delle Weel in haar verbeten strijd overeind te blijven en in haar
V-239 V-240