Recensies - De geheimen van Barslet Anjet Daanje
waarom de dorpelingen graag vaak en veelbetekenend zwijgen en vooral veel te verbergen lijken te hebben. Een van de inwoners verklaart in de eerste aflevering aan de zojuist gearriveerde nieuwe politieagent de ietwat vreemde naam van het dorp: ‘Bars is ruw, let is mens: ruwe mens.’
Op het eerste gezicht is daar weinig van te zien. Barslet lijkt een doodgewoon dorpje, waar jongeren met brommers over de dijk scheuren, waar af en toe een eenzame bus door het landschap rijdt, en waar de vele blonde, rondborstige vrouwen eruitzien alsof ze zojuist uit een reclame van een kaasfabrikant zijn gestapt. Schijn bedriegt, ontdekt de nieuwkomer in de vorm van politieagent Bjorn (Dragan Bakema) al snel. Hij heeft als buitenstaander veel moeite de dorpse mores te doorgronden.
Trouw, 1 september 2012, door Hans Nauta

Nederlands televisiedrama succesvoller
dan ooit


Het nieuwe tv-seizoen staat op het punt te beginnen. Wat kunnen we verwachten nu de publieke omroep te maken krijgt met bezuinigingen en de concurrentiestrijd bij de commerciële zenders groter is dan ooit? Slot van een drieluik: de dramaseries.

Het is haast een bijbelse plaag die het dorpje Barslet treft. Politieagent Bjorn Moonen zit achter het café te roken, als er zomaar een vis voor hem neervalt. Daar ligt-ie te spartelen op de binnenplaats. Moonen kijkt om zich heen, dan naarboven, en daar slaat een tweede vis midden in zijn gezicht. De hemel barst open: duizenden vissen kletteren neer op de keien, door autoruiten, op verbijsterde dorpelingen.
V-257 V-258