Recensies - De geheimen van Barslet Anjet Daanje
Juryrapporten Nederlands Film Festival,
1 oktober 2012

Nominaties Gouden Kalf Beste Televisiedrama

De geheimen van Barslet
Zeven keer kijken naar de werkelijkheid, met als onderliggende gedachte dat er zelden één waarheid bestaat, dat is het ambitieuze uitgangspunt van de serie De geheimen van Barslet van Boris Paval Conen. In zeven afleveringen leven we telkens via een andere personage mee met de mysterieuze gebeurtenissen in het enigszins melancholieke dorp Barslet en krijgen we langzaam grip op het geheel. Naast het knap geconstrueerde verhaal en de zorgvuldige uitvoering, valt met name de casting van de acteurs op. Deze is bijzonder en verrassend tot in de kleinste rollen, wat de karakters geloofwaardig maakt en laat zien dat Nederland kan bogen op een groot arsenaal aan geweldige acteurs.
Nominaties Gouden Kalf Beste Actrice in een Televisiedrama

Sanneke Bos voor haar rol in De geheimen van Barslet
De meest essentiële wens van een vrouw en de angst om alles te verliezen, dat zijn de uitgangs-
punten waarmee Sanneke Bos subtiel en even-
wichtig inhoud geeft aan haar personage ‘Roelie’ in de serie De geheimen van Barslet. Kwetsbaar en strijdbaar gaat ze het gevecht aan om de controle over haar eigen leven te behouden en ze vliegt daarbij nooit uit de bocht; tot op het laatste moment weet ze haar spel evenwichtig en geloofwaardig te houden en compassie bij de kijker af te dwingen.

Sallie Harmsen voor haar rol in De geheimen van Barslet
Een dorpshoer, een gewezen tienermoeder, een overbeschermde zus, een hunkerende jonge vrouw die er het beste van probeert te maken – Sallie
V-263 V-264