Recensies - De geheimen van Barslet Anjet Daanje
Sallie Harmsen een hoofdrol speelt als barvrouw die niet vies is van een scharreltje op zijn tijd, heeft dus niets met de titel te maken. Of toch wel? Daanje: „Ik had eerst die naam en toen dacht ik: dan moet er een slet in ook! Het heeft dus zeg maar wél een dubbele betekenis.”
Iedere week worden dezelfde gebeurtenissen in het dorp vanuit het perspectief van steeds een andere bewoner belicht. Die bewoners worden gespeeld door onder meer Teun Luijkx, Martijn Lakemeier, Romijn Conen, Raymond Thiry, Margôt Ros en Juda Goslinga. Beetje bij beetje wordt dus duidelijk wie er verantwoordelijk is voor de geheimzinnige dood van een jongen, de brandstichtingen en hoe het kan dat een kleuter de toekomst kan voorspellen. „Na zeven afleveringen is alles duidelijk. Behalve dan die vissenregen. Die is er gewoon.”
TV-gids, 3 oktober 2012

Branden, een vissenregen en een sexy barvrouw

Het Friese dorpje Barslet wordt geteisterd door branden, misdaden en een vissenregen. De nieuwe serie De geheimen van Barslet laat de gebeurtenissen vanuit het perspectief van verschillende dorpsbewoners zien. Iedere week blijkt alles weer heel anders in elkaar te zitten.

Sallie Harmsen speelt Manon, de sexy barvrouw van de dorpskroeg. Zij speelt een belangrijke rol in het drama. “Zij zet de kettingreactie in gang. Als zij er niet was geweest waren al die merkwaardige dingen niet gebeurd", vertelt Sallie Harmsen.
Het personage Manon komt iedere aflevering terug. Iedereen blijkt op een andere manier naar haar te kijken. “Ze heeft in de serie zeven verschillende gezichten. Voor de één is ze de verlosser, voor
V-271 V-272