Recensies - De geheimen van Barslet Anjet Daanje
de ander de duivel, de ware liefde, of de hoer. De naam van de serie slaat zeker ook op Manon, op de manier waarop zij wordt gezien.”
Dat is echter niet de belangrijkste reden waarom het dorp uit de serie zo heet, legt Sallie uit. “Bars betekent in het oud-Nederlands ruw, let betekent mens. In het dorp wonen ruwe mensen, die soms de controle kwijtraken of gewelddadig worden. De inwoners zijn niet honderd procent beschaafd.”
Opmerkelijk aan De geheimen van Barslet is dat iedere aflevering een andere verteller heeft. “In zeven afleveringen kijkt de serie door de ogen van iedere keer een andere dorpsbewoner. Dit zorgt ervoor dat de kijkers hun oordeel veranderen. Eerst lijkt de ene persoon de dader, een aflevering later blijkt alles heel anders in elkaar te zitten.”
Volkskrant, 5 oktober 2012, door Jean-Pierre Geelen

Baardagame

Hadden ze van de week in De wereld draait door nog maar net lekkerbekkend levende kikkers staan pellen, regende het donderdag opnieuw kikkers. In een fragmentje uit de film Magnolia. Geen soufflé ditmaal, maar toch werd duidelijk weer iets voorgekookt: het was een opwarmertje voor de dramaserie De geheimen van Barslet, vanaf zaterdag op tv.
In die serie regent het geen kikkers, maar vissen. Regisseur Boris Paval Conen en special effectsspecialist Dennis Kleyn mochten uitleggen hoe ze het voor elkaar kregen, straten waarin het duizenden kronkelende vissen regent. Met behulp van computers, 2500 Chinese kunstvissen en een honkbalteam, bleek.
Het valt niet uit te sluiten dat het resultaat
V-273 V-274