Recensies - De geheimen van Barslet Anjet Daanje
kon worden gefilmd. Daardoor verloren die scènes hun verrassingseffect, en kon in de huiskamer zelfs de discussie ontstaan hoe geloofwaardig die plastic vissen nu echt waren. Zonde.
Daartegenover staat aantrekkelijk spel van onder anderen Dragan Bakema als dorpsagent en -vooral- Sallie Harmsen als de 20-jarige moeder en barvrouw Manon de Vries. Van de rode draad in de verhaallijn viel ook na aflevering 2, afgelopen zaterdag, nog geen chocola te maken, maar vooralsnog heeft het er alle schijn van dat de titel voor meerderlei uitleg vatbaar is. Bars staat voor ‘ruw’, maar steeds vaker klinkt de vraag of ‘Barslet’ niet ook verwijst naar de vele mannen die barvrouw Manon erop nahoudt. Dat actrice Sallie Harmsen zaterdag in deze krant zei dat ze zich had verzet tegen de titel, zal ook wel tot de geheimen van Barslet horen.
Parool, 19 november 2012, door Han Lips

Barslet

[...] De eerste afleveringen van de dramaserie waren veelbelovend. De cast [...] wekte met gemak het fictieve en tijdloze Hollandse dorp Barslet tot leven. En wat voor leven leiden ze daar. [...]
Eerder hadden we al gezien dat schooljuf Roelie moeite had met het feit dat ze geen kinderen kon krijgen. Zaterdag [de uitzending van de slotaflevering] bleek dat haar problemen wat dieper geworteld zijn. En hoe, want haar gekonkel zet het hele dorp op stelten. ‘We zijn allemaal blind geweest, ik ook. En ik, ik had het moeten voorkomen,’ verzucht politieagent Bjorn. Gelukkig was ik ook blind. Anders hadden wij als kijkers deze onheilspellende en enerverende dollemansrit moeten missen.
V-291 V-292