Recensies - De geheimen van Barslet Anjet Daanje
verder tot het einde van de serie.
Deze vierbaanswegen zijn de raakvlakken van de individuele verhalen van de zeven hoofdpersonen van de serie. Door al deze verschillende wegen te volgen en met elkaar te combineren kun je het ware verhaal van de serie reconstrueren, hoewel niets is wat het op het eerste gezicht lijkt te zijn.
De titels van de afleveringen bestaan uit de namen van de zeven hoofdpersonen die ons door de zeven hoofdstukken begeleiden, waarin wordt getoond dat in de kleine gemeenschap Barslet de verwerpelijkste gevoelens aan de oppervlakte komen.
Sterfgevallen, vreemde gebeurtenissen, xenofobie, lynching, brandstichting, allerlei soorten seksuele relaties, het vindt allemaal plaats in de kleine microkosmos die Barslet heet, en waar om iedere hoek een nieuwe verrassing wacht zodat bij de kijker een constant gevoel van spanning in stand wordt gehouden en hij met ieder stuk nieuw bewijsmateriaal gedwongen wordt zijn standpunten te heroverwegen.
Het beste van de serie is ongetwijfeld het scenario
en de overtuigende verfilming van Boris Paval Conen, die twee zaken zorgen ervoor dat de kijker blijft genieten van dezelfde gebeurtenissen gezien vanuit zeven invalshoeken. [...]
Ik persoonlijk was verrast en verblind door de eerste aflevering, die ik anderhalf jaar geleden zag. De daarop volgende afleveringen zijn ook van een hoog niveau, hoewel iets minder dan dat van de eerste aflevering, maar ik kan zeggen dat dit de beste Nederlandse serie is die ik heb gezien.

Lees de volledige recensie op een andere website (in het Spaans).
———
The Movie Rat, 22 mei 2014, door Bernardo Villela

Cinematic episodes: The secrets of Barslet

[...] The flexible nature of the length of a season or
V-297 V-298