Recensies - De herinnerde soldaat Anjet Daanje
gewisseld van vertelperspectief. Maar het werkt! Hoe ze het presteert weet ik niet, maar nergens is het boek onduidelijk. Je gaat helemaal mee in de wereld van Amand en Julienne. Het naoorlogse Vlaanderen tovert Daanje voor je ogen.
Het is mij een raadsel waarom dit boek niet op de shortlist voor de Librisprijs is gekomen. Onvergetelijk. Ik ga alles lezen wat zij schrijft.

Waardering: *****

Lees het volledige artikel op een andere website.
———
Reformatorisch Dagblad, 4 juli 2020, door Willy Wouters

Leestips van boekhandelaar Willy Wouters

Het is zomer, lang licht en ik geniet van de mensen die in de grote boekenberg zoeken naar hét boek om te lezen tijdens de vakantie. [...]
Vooraf geloof ik niet in een boek van 536 pagina’s vol 15-regelige zinnen die bijna allemaal met ”en” beginnen. Het doet me denken aan een opstel dat vroeger genadeloos afgekeurd werd omdat je steeds begon met „En toen...” De theorie sneuvelt als ik De herinnerde soldaat (uitg. Passage, € 24,90) van Anjet Daanje lees. [...] Een bijzonder boek.

Lees het volledige artikel op een andere website.
———
Athenaeum Boekhandels, 7 juli 2020, door Annetje Rubens en Ilja Velthuis (boekverkopers)

Anjet Daanje heeft met De herinnerde soldaat een verpletterend boek geschreven, met internationale allure. Het is de geschiedenis van een met geheugenverlies teruggekeerde soldaat uit de Grote Oorlog en zijn echtgenote, een spel met kleine herinneringen tegen de achtergrond van grootse gruwelen. Leest u deze zomer één boek, laat het dan dit zijn! De lange, meanderende zinnen zorgen voor
V-383 V-384