Recensies - De herinnerde soldaat Anjet Daanje
Vlaamse krant De Standaard.
Je hebt het als schrijver niet in de hand’, oordeelt Daanje. ‘Eén persoon lijkt bepalend geweest: degene die de jury zover kreeg het boek een plek te bezorgen op de longlist van de Librisprijs. Ik heb veel geluk gehad. Dat zou eigenlijk niet moeten. Eigenlijk moet een goed boek zijn weg op normale manier naar de lezer weten te vinden. Nu lijkt het toeval te zijn geweest. Het gebeurt of het gebeurt niet.’ [...]

Lees het volledige artikel op een andere website.
———
NRC Handelsblad, 30 december 2020

De 5 beste boeken van 2020

Vierentwintig NRC-recensenten kozen ieder hun 5 favoriete boeken van dit jaar. Het leverde een waslijst van 120 titels op.
Michel Krielaars (chef boeken)
[...] Zo is een rijk spectrum ontstaan van 120 ‘beste’ boeken. Natuurlijk staan sommige schrijvers er niet op en anderen, zoals Anjet Daanje, meerdere keren.
[...]
Top 5 (Michel Krielaars)
Nr 1: Anjet Daanje: De herinnerde soldaat.
WOI-roman van internationale allure over een getraumatiseerde soldaat van onduidelijke komaf en zijn lief, die de waarheid ontkennen om elkaar niet kwijt te raken.
[...]
Top 5 (Thomas de Veen)
Nr 1: Anjet Daanje: De herinnerde soldaat.
Wie ís deze soldaat, die zijn geheugen kwijtraakte? Daanje schreef een meesterwerk, een buitengewoon intens boek over wat identiteit is en wat liefde vermag.

Lees het volledige artikel op een andere website.
V-423 V-424