Recensies - Engel en Broer Anjet Daanje
dat met minimale middelen eigenlijk. Wat denk jij hoe het zit? Ik vond het wel cool, de muziek was ook vet.

18 oktober 2005, door Inge
Ik heb Engel en Broer dus een hele tijd geleden gekeken en ik kan me herinneren dat ik echt geschokt was doordat Broer dan wordt neergeschoten (toch?). Maar heeft hij nou de hele tijd al die bloedvlek op zijn shirt? Volgens mij is Broer inderdaad dood, misschien bestaat hij wel helemaal niet. Het zou ook kunnen dat Broer niet bestaat, alleen maar voor Engel. [...] Ik vind het eigenlijk zonder het eten ook al best bijzonder. Dat die kinderen de ruzies van hun ouders naspelen. Kinderen hebben altijd veel meer door dan hun ouders denken...

19 oktober 2005, door Lian
Ik heb Engel en Broer ook maar even gekeken, wilde toch weten waar jullie het over hadden [...] Ik
denk dat Engel een broertje had dat is overleden, maar hem nog steeds erg mist. Daardoor is hij in haar hoofd ontwikkeld tot een vriendje waar ze mee kan spelen. Het erge gemis leidt tot de spelletjes samen. Op die manier is hij namelijk toch nog bij haar.
Het is inderdaad zo dat kinderen altijd snel situaties door hebben. Ik denk dat dit filmpje dat goed weergeeft. Het geeft ook een beetje aan hoeveel impact zulke (scheidings)situaties op kinderen hebben. Ze nemen het misschien wel voor altijd mee..
———
Marieke's Blue Sky, 1 februari 2006, door Marieke

Ook dit filmpje maakte op mij een onuitwisbare indruk, evenals het filmpje Engel en Broer. Engel en Broer spelen op een dumpplaats de scheiding van hun ouders na. Ze zijn op zoek naar vaders spullen, die moeder daar uit wraak heeft gedumpt.
V-53 V-54