Romans - Delle Weel Anjet Daanje
Larousse gastronomique. Kosmos-Z&K
Uitgevers, 2006
———
Bij het schrijven van Delle Weel gebruikte Anjet Daanje o.a. de volgende websites ter inspiratie:

Restaurants: Katseveer, Toine Hermsen, De Librije, Treeswijkhoeve
Schrijvers van televisieseries: New York Times
Roem: Psychology Today (Celebrity obsession),
Psychology Today (Culture of celebrity)
Fans: Psychology Today
———
Recepten voor enkele van de gerechten die in de roman Delle Weel voorkomen:

Soufflé van gerookte forel
(o.a. blz. 29-31, 332-339, 407-408 Delle Weel)

Ingrediënten
8 eieren, 400 gr. gerookte forel, 1/4 liter room, boter, zout, versgemalen peper, ijsklontjes.
Bereiding
Stroop het vel van de forel en verwijder de graten. Verwijder de kleine graatjes met een pincet en pureer het visvlees in de mixer, niet te lang, want het mag niet warm worden. Voeg 4 hele eieren en 1/4 liter room toe en mix nog even.
Doe de massa in een kom en plaats hem in een bak met ijsklontjes. Roer er een gladde massa van in ca. 15 minuten. Wrijf deze door een zeef en breng hem op smaak met zout en peper.
Klop het eiwit van 4 eieren met een beetje zout stijf en spatel ze beetje bij beetje door de forelpuree. Doe de massa in een beboterde souffléschaal, de schaal mag niet meer dan voor 2/3 worden gevuld. Bak de soufflé in ca. 25 minuten in een op 200 °C voorverwarmde oven.
Onder geen voorwaarde mag de ovendeur tijdens het bakken worden geopend, dan zakt de soufflé in elkaar. Dien de soufflé onmiddellijk op.

In de roman Delle Weel wordt gesproken van een
II-137 II-138