Romans - De herinnerde soldaat Anjet Daanje
opnieuw verliefd, veel verliefder dan ze ooit waren toen ze jaren geleden met elkaar trouwden.
Naarmate hij zich meer op zijn gemak voelt in zijn nieuwe leven krijgt hij vaker nachtmerries over zijn tijd in de loopgraven. Het ergste vindt hij nog wel, dat hij, afgaand op zijn nachtmerries, van de door hem begane gruwelijkheden heeft genoten; dat kan hij zichzelf niet vergeven.
De herinnerde soldaat is een roman over het begrip ‘identiteit’. Amand heeft geen echte identiteit omdat hij geen herinneringen van voor 1918 heeft. Hij moet zich in de wereld zien te redden zonder het houvast van het verleden.
———
In drie korte filmpjes vertelt Anjet Daanje over het uitgebreide historische onderzoek dat zij voor het schrijven van De herinnerde soldaat verrichtte.
Deel 1: Over de Doornijkstraat in Kortrijk
Deel 2: Over de Leie en de Groote Markt in Kortrijk
Deel 3: Over Ieper
Anjet Daanje werd een uur lang over De herinnerde soldaat geïnterviewd in het radio 1 programma Kunststof. Beluister het interview hier
———
In het hoofdstuk ‘Recensies’ zijn recensies en artikelen over, en analyses van, De herinnerde soldaat te vinden.

Op pagina II-181 tot II-185 staan oude foto’s die betrekking hebben op De herinnerde soldaat.
Op pagina II-185 tot II-186 staan links naar oude filmpjes, liedjes, modecatalogi etc. die verbonden zijn met De herinnerde soldaat.
Op pagina II-187 begint een fragment uit De herinnerde soldaat.
———
Download (gratis) hier een pdf-file met daarin een literatuurlijst met de boeken die Anjet Daanje las voor het schrijven van De herinnerde soldaat.
II-179 II-180