Scenario's - De geheimen van Barslet Anjet Daanje
Samenvatting

Ver van de bewoonde wereld, omringd door uit-
gestrekte graanvelden ligt het ogenschijnlijk gewone en vredige dorpje Barslet. De plaatsnaam Barslet komt uit het oud Nederlands, ‘let’ betekent mens, ‘bars’ is ruw: ruwe mens. Maar de naam heeft ook nog een andere betekenis die stiekem in kinderversjes wordt gebruikt en op het café wordt geklad waar een jonge vrouw achter de bar staat die door de dorpelingen wordt gezien als een slet.
Door een reeks vreemde gebeurtenissen is het met de rust in Barslet gedaan: er is een pyromaan aan het werk, een jongen sterft onder mysterieuze omstandigheden, een kleuter kan de toekomst voorspellen en het regent vissen op klaarlichte dag.

In zeven afleveringen zien we steeds dezelfde reeks vreemde gebeurtenissen vanuit een ander personage. Zo komen we met elke aflevering meer te weten over wat er gaande is in het dorp, maar elk nieuw antwoord creëert ook nieuwe vragen.
Voorgeschiedenis
Eind 2005 kwam Anjet Daanje met het idee voor
de dramaserie De geheimen van Barslet, die toen nog De wonderen van Barslet heette. In de zomer van 2006 werd dat idee, dat inmiddels was uitge-
werkt tot een uitgebreide synopsis, genomineerd voor de Wedstrijd Ontwikkeling Kwaliteitsdrama van het Mediafonds. Eind 2006 kende het Media-
fonds ontwikkelingssubsidie toe voor het schrijven van de scenario's van drie afleveringen, en in juni 2007 voor het schrijven van de scenario's van de resterende vier afleveringen. Vervolgens kende het Mediafonds in oktober 2007 subsidie toe om alle zeven de scenario's nog eens te herschrijven. In oktober 2008 gaf het Mediafonds productiesubsidie voor het verfilmen van de scenario's.

Productie en uitzending
De opnamen voor De geheimen van Barslet hebben plaatsgevonden van 24 mei 2010 tot 4 no-
vember 2010. Van eind november 2010 tot begin
IV-111 IV-112