Scenario's - De geheimen van Barslet Anjet Daanje
schreeuwende mensen op de been te blijven. Ze verliezen elkaar uit het oog. Brigitte belandt bijna voor in de menigte op de parkeerplaats van het café, ze ziet tot haar schrik dat de auto van Bert van de Ploeg in brand staat. Mensen om haar heen roepen opgewonden, Bert staat vlak bij Brigitte. Hij kijkt geschokt naar zijn auto en wringt zich dan terug de menigte in als hij agent Bjorn ziet.
Brigitte opent haar hand en kijkt naar de test. Bij het flakkerend licht van de brandende auto ziet ze het nu heel duidelijk. Er is een streepje te zien. Ze begint te stralen. Ze draait zich om naar de menigte en zoekt naar Roelie. Ze ziet haar aan de andere kant van de brandende auto staan. Ze begint zich tussen de mensen door naar haar toe te wringen. Ze zwaait naar haar.
BRIGITTE 
Roelie!
Roelie ziet haar ook en wringt zich in haar richting. Brigitte roept over de hoofden van de paniekerige mensen heen.
BRIGITTE 
Het is gelukt!
Roelie lacht onzeker, ze weet niet of ze het wel goed heeft verstaan. Ze bereiken elkaar midden in de menigte.
BRIGITTE 
Het is gelukt!
Roelie kan het bijna niet geloven. Ze vallen elkaar in de armen, Roelie huilt van geluk, Brigitte ook omdat Roelie zo gelukkig is. Om hen heen zijn de dorpelingen in paniek en weigert Bjorn intussen de brandende auto te blussen, maar Brigitte en Roelie zijn onvoorstelbaar gelukkig.
© Anjet Daanje, 2012 
IV-147 IV-148